Wat is Mortex?

Mortex is een hoogwaardig Belgisch product. 

Deze micro-cement is van nature waterdicht en buitengewoon duurzaam dankzij zijn uitzonderlijke slijtvastheid, flexibiliteit en hechtvermogen. Het kan worden aangebracht op diverse ondergronden zonder dat daarbij breekwerk nodig is. Denk aan badkamers, keukenbladen, wanden, vloeren, plafonds, meubels en meer.

Prijs van Mortex

Bij het plaatsen van Mortex kunnen er prijsverschillen optreden die verband houden met de kwaliteit van het werk. Een vakkundige plaatsing van dit ambachtelijk product vergt veel uren werk en oog voor detail. Bij een lagere prijs kan er sprake zijn van een snelle afhandeling van de procedure, een slordige afwerking en een oppervlakkig gepolijste Mortex.

Onze prijzen schommelen tussen €125 en €200 per vierkante meter voor oppervlaktes groter dan 10m2. Houd er rekening mee dat de voorbereiding, zoals het uitvlakken van de ondergrond of het plaatsen van een waterdichting in een natte cel, niet in deze vierkante meter prijs is inbegrepen. Het plaatsen van een waterdichting is in België wettelijk verplicht.

Verwerking van Mortex

Elk oppervlak wordt minimum 2 maal gepolierd met 2 verschillende schuurkorrels. Tijdens dit proces heeft de klant nog steeds de mogelijkheid om bij te sturen naar eigen smaak. Na het schuren van de Mortex, worden de ondergronden volledig stofvrij gemaakt. Vervolgens wordt de Mortex gefixeerd om de kleurvastheid na jaren te kunnen blijven garanderen. Ten slotte wordt de Mortex beschermd met hoogwaardige producten zoals voedende olie of 2k vernis in meerdere lagen voor jarenlang onderhoudsvrij gebruik.

Onderhoud & informatie

Na de plaatsing van de Mortex ligt de verantwoordelijkheid voor het onderhoud volledig bij de eindgebruiker. Ik bied na afwerking van de werken een handleiding aan waarin de nodige informatie staat om de Mortex op de juiste manier te onderhouden. Als u kiest voor Mortex in uw douche of badkamer, raden wij aan om op voorhand een waterverzachter te laten installeren.

Wilt u Mortex beter leren kennen? Contacteer mij dan voor technisch advies of om kleurstalen te kunnen bekijken. Ik beschik ook over een kleine toonzaal waarin ik u verschillende kleuren, effecten en afwerkingen kunnen laten zien, enkel op afspraak.